Tips voor het kopen van een hoed

De beste tips voor het kopen van een hoed

Je denkt erover om een hoed te kopen maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Helemaal als je niet gewend bent om hoeden of andere hoofddeksels te dragen kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Hoe maak je de juiste keuze voor een hoed en hoe zorg je voor de juiste maat? Bij het kopen van een hoed is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Kom je er niet uit? Dan kun je gerust bij ons langskomen in de winkel voor advies of even rondkijken op onze website Marianhoeden.nl.

Verschillende soorten gezichten

Het verschilt per persoon welke hoeden het beste passen. Dan hebben we het puur over het model en nog niet eens over de kleur of het materiaal waar de hoed van gemaakt is. Dit heeft te maken met de vorm van jouw gezicht. Als we naar de vorm van gezichten kijken dan kunnen we onderscheid maken in 6 verschillende soorten gezichten. Deze zijn ovaal, lang, rond, vierkant, hartvormig of diamantvormig. Door te kijken naar de vorm van je gezicht kun je al een hoop teleurstelling voorkomen. Je weet dan namelijk al voor een deel welke soorten hoeden minder goed op jouw hoofd zullen staan.

Welke soort hoed past bij jouw gezicht

Mensen met een ovaal gezicht kunnen nagenoeg elke soort hoed wel dragen. Heb je een lang gezicht, dan wordt het al iets lastiger en kun je beter kiezen voor een flaphoed. Mensen met een rond gezicht hebben meer baat bij een hoed met een kleine rand en voor vierkant geldt juist dat de hoed ook het beste klein kan zijn. Je kunt opgeluchter ademhalen als je een gezicht hebt in de vorm van een hart, dan kun je kun je ook veel verschillende soorten hoeden dragen. Houdt er wel rekening mee dat de flap van de hoed of de rand niet te groot is. Als je een diamantvormig gezicht hebt dan kun je het beste kiezen voor een hoed met een brede flap, zo komt jouw gezicht het best tot zijn recht.

Zoek een model dat bij jou past

Als je op zoek bent naar een hoed, ga dan op zoek naar een hoed die past bij jou als persoon. Draag je normaal geen hoed en koop je een hoed met felle kleuren of veel accessoires dan kun je hier spijt van krijgen. Je wilt er goed uitzien en natuurlijk ook dat mensen je oprecht complimenteren met jouw nieuwe hoed. Ga dus op zoek naar een hoed die bij jou past en ook goed bij verschillende outfits gedragen kan worden. Vraag gerust in de winkel om advies als je niet weet welke hoed geschikt is voor jou.

Passend bij jouw outfit

Als je een bepaalde outfit in gedachten hebt waarbij je een geschikt hoofddeksel zoekt of als je de outfit al in huis hebt, dan raden wij je aan om met deze kleding naar de winkel toe te komen. Dat maakt het voor jou en voor ons gemakkelijker om een geschikte hoed te vinden. Aan de hand van de kleuren en het materiaal waarmee jouw outfit is samengesteld gaan wij op zoek naar een passende hoed om het plaatje compleet te maken. Heb je nog niet in gedachten bij welk soort outfit je een hoed wilt kopen of ben je op zoek naar een hoed waarbij je jouw outfit later afstemt op de kleuren hiervan, dan kun je natuurlijk ook altijd bij ons langskomen om te passen.

Denk aan je kapsel

Als je hoeden gaat passen dan is het goed om rekening te houden met het soort kapsel dat je wilt dragen bij de hoed. Draag je normaal je haar los maar heb je een hoed gevonden die beter bij je staat wanneer jouw haar in een staart zit? Kies er dan voor om tijdens het passen je haar ook in dat model te dragen. Als je op zoek bent naar een geschikte hoed voor tijdens een bruiloft of misschien wel voor jouw eigen trouwerij, neem dan foto’s mee van de ideeën die je hebt voor jouw kapsel. Het is natuurlijk ook aan te raden om te laten weten hoe jouw trouwjurk eruit gaat zien, zodat de hoed hierop aangepast kan worden.

Vraag om advies

Zoals je ziet is het kiezen van een hoed niet altijd even gemakkelijk. Je moet met een aantal zaken rekening houden en je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de hoed ook goed zit. Wij raden je dan ook aan om bij twijfel altijd om advies te vragen zodat je niet met een hoed de deur uit gaat waar je later geen gebruik meer van maakt. Heb je een hoed gezien die je graag wilt hebben maar heeft hij net niet de juiste kleur of is de maat niet goed? Ook dat is geen probleem, wij zorgen er graag voor dat de hoed naar jouw wens wordt gemaakt!

© 2017 - 2020 Hoedenatelier Marian | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel